Opgeruimde werkplek voor meer productiviteit

Een opgeruimde werkplek: de sleutel tot focus en productiviteit

Thuiswerken biedt tal van voordelen, maar afleiding ligt op de loer. Een thuiswerkplek vraagt om een omgeving waar focus en effectiviteit centraal staan. Een opgeruimde werkplek is daarvoor essentieel, want een georganiseerd bureau draagt bij aan helderheid in je hoofd en je focus. In deze blogpost leggen we je uit welke simpele dingen je kunt doen om een georganiseerd en opgeruimd bureau te krijgen.


Elimineer overbodige spullen!

Allereerst, elimineer overbodige spullen. Hanteer de regel: heb je het de afgelopen week niet gebruikt? Weg ermee. Elke extra pen, nietmachine of post-it die geen dagelijkse functie heeft, kan afleiden. Bewaar enkel het essentiële binnen handbereik.

Benut digitale tools

Ten tweede, benut de kracht van digitale tools. Houd je bureau vrij van papierwerk door documenten digitaal te beheren. Print zo min mogelijk. Maak desnoods digitale aantekeningen. In een pdf-bestand kun je deze tegenwoordig eenvoudig maken en opslaan. Dit vermindert niet alleen de chaos, maar maakt belangrijke documenten ook makkelijker vindbaar.

Gebruik desk organizers

Maak gebruik van bakjes, lades oftwel desk organizers! Deze simpele hulpmiddelen voorkomen dat kleine kantoorbenodigdheden je werkruimte overnemen. Kleine spullen, pennen, kaartjes en dergelijken vormen al snel een rommel op je bureau. Door ze te verzamelen en in een bak of lade te doen, storen ze minder. Aptiq biedt bijvoorbeeld een lade in de monitor standaard voor dit soort dingen.

Werk draadloos

Werk zoveel mogelijk draadloos. Zo voorkom je een rommel van overbodige draden en kabels. Als je deze toch nodig hebt, denk dan eens aan het bundelen van snoeren met een tie wrap of ijzerdraad. Een kabelmanagementsysteem met gootjes of uitsparingen voor stekkers is natuurlijk de allerbeste oplossing.

Onthoud dat een opgeruimd bureau staat voor een opgeruimde geest. Met deze tips kun je een werkplek creëren die niet alleen netjes en geordend is, maar ook je mentale helderheid en productiviteit ten goede komt. Zo wordt thuiswerken nog effectiever en productiever!