Over Aptiq

Waar staan we voor, onze visie en missie en het verhaal achter Aptiq

Aptiq. Voor een inspirerende werkplek

Aptiq is hét nieuwe Nederlandse design-merk voor stijlvolle en comfortabele werkplek-accessoires, met als doel het creëren van een inspirerende en gezonde werkomgeving. Want wij geloven dat een mooie en ergonomische werkplek de sleutel is tot meer vitaliteit, productiviteit en creativiteit.

Aptiq design

Harmonie en ergonomie

In de wereld van vandaag is een thuiswerkplek niet meer weg te denken. Bij Aptiq begrijpen we dat de werkplek niet alleen functioneel, maar ook inspirerend moet zijn. Daarom ontwerpen en ontwikkelen we producten die niet alleen bijdragen aan een gezonde werkhouding, maar ook esthetisch deel uitmaken van uw interieur.

gezonde

Digitale balans

Daarnaast hechten we veel waarde aan een gezonde digitale balans. We moedigen je aan om af en toe te stoppen met werken, offline te gaan en een wandeling te maken. Juist deze momenten van afwisseling stimuleren je creativiteit. Bij Aptiq zeggen we dan ook: Stop met werken, start met creëren

Stop working
start creating

Bart Jan Scholte - founder Aptiq
Het Aptiq verhaal

Het idee

Het begon eigenlijk al voor Corona. Ik deed thuis steeds meer digitaal. Ongemerkt zat ik uren achter een beeldscherm. Vaak in dezelfde houding, met een laptop op schoot of aan de keukentafel. Ik kon erop wachten, maar ik kreeg steeds meer klachten. Om mijn werkhouding te verbeteren begon ik met een stapel tijdschriften onder mijn laptop. De volgende stap was het meenemen van spullen van kantoor naar huis. Heel functioneel, maar behoorlijk lelijk. Mijn huis leek op kantoor. Dit kan anders dacht ik.

Mijn huis leek op kantoor

Niet echt een inspirerende plek. Daar moest verandering in komen! Ik begon mijn zoektocht naar stijlvolle en ergonomische producten, maar het resultaat was minimaal. Daarom besloot ik zelf te gaan ondernemen. Met mijn achtergrond als marketingprofessional en mijn liefde voor design, besloot ik deze werkplek-producten zelf te ontwerpen en te ontwikkelen. Het merk Aptiq was een feit.

De naam

Aptiq?

De gebruiker staat bij Aptiq altijd centraal. Zo is trouwens ook de merknaam ontstaan. Aptiq bestaat uit "apt" en "iq". In het Engels betekent “to apt” geschikt voor of passen bij en “iq” staat voor slim. Want een fijne werkplek die bij jou past werkt nu eenmaal beter, prettiger en je blijft langer fit.