8 voordelen van thuiswerken

De 8 voordelen van thuiswerken

In de huidige tijd is het steeds gebruikelijker om vanuit huis te werken, of zelfs volledig remote. Twijfel je nog of dit de juiste keuze voor jou is? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen die thuiswerken met zich meebrengt. Op basis hiervan kun je een weloverwogen beslissing maken over welke werkomgeving het beste bij jou past.

1. Minder afleiding door collega's

Hoewel het gezellig is om samen te werken met collega's, zorgt het ook voor de nodige afleiding. Thuis kun je je vaak beter concentreren op je werk. Bovendien heb je minder te maken met zogenaamde kantoorpolitiek. Er is minder geroddel en werknemers concentreren zich meer op hun werk in plaats van zaken gerelateerd aan de bedrijfscultuur.

2. Sporten op jouw tijd

Na een lange werkdag is het begrijpelijk dat je geen energie meer hebt om te sporten. Je hebt immers de hele dag al hard gewerkt en om vijf uur ben je klaar om te ontspannen. Door thuis te werken, kun je sporten inplannen op een geschikt moment. Je kunt ervoor kiezen om dit vóór je werkdag te doen of in je pauze, afhankelijk van wat jou het beste uitkomt. Op deze manier voel je je aan het einde van de dag niet alleen voldaan door je werk, maar ook door de lichamelijke inspanning. Dit zorgt voor een extra gevoel van productiviteit.

3. Minder reistijd, meer vrije tijd

Een groot voordeel van thuiswerken is dat je geen kostbare tijd meer verliest aan reizen. Geen overvolle trams, lange files of fietstochten door de regen. In plaats daarvan kun je genieten van wat extra slaap, even naar de sportschool gaan of rustig je huishoudelijke taken uitvoeren. Je hebt meer vrije tijd tot je beschikking, die je naar eigen inzicht kunt invullen.

4. Een geoptimaliseerde werkomgeving

Thuiswerken stelt je in staat om een werkomgeving te creëren die volledig aan jouw smaak voldoet en je productiviteit optimaliseert. Werk je graag met achtergrondmuziek of geef je de voorkeur aan absolute stilte? Wil je omringd worden door rustgevende kleuren om je beter te concentreren, of ga je liever voor levendige tinten die je energie geven? Thuis kun je de omgeving helemaal naar jouw wensen aanpassen. Kijk maar eens op onze werkplek inspiratie pagina voor enkele mooie voorbeelden.

5. Een gezonder leven

Als je vanuit huis werkt, heb je meer controle over je eetpatroon. Je bent niet gebonden aan de beperkte opties die je werkgever biedt, en je hebt meer tijd en faciliteiten om aandacht te besteden aan je snacks en lunch. Op kantoor grijp je al snel naar de zak chips uit de automaat of eet je snel een broodje dat je 's ochtends even hebt gesmeerd. Thuis heb je daarentegen een volledig uitgeruste keuken tot je beschikking, waar je bijvoorbeeld een gezonde salade kunt bereiden.

6. Beter voor het milieu

Niet naar je werk hoeven reizen is niet alleen tijdbesparend, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Vooral als je normaal gesproken met de auto naar je werk gaat, verklein je je ecologische voetafdruk. Bovendien verbruikt een kantoor meestal meer energie en gas dan een huis, dus thuiswerken draagt bij aan de duurzaamheid van je bedrijf en onze planeet.

7. Comfortabele kleding dragen

Een van de geliefde voordelen van thuiswerken is dat je comfortabele kleding kunt dragen. Je kunt de hele dag gerust in je pyjama of sportkleding rondlopen, zonder dat iemand daar iets van merkt. Uiteraard is het wel belangrijk om er representatief uit te zien tijdens online vergaderingen.

8. Overal je kantoor hebben

Thuiswerken betekent niet dat je alleen maar thuis moet blijven. In feite kun je van elke plek je tijdelijke kantoor maken. Of het nu een gezellig café om de hoek is of een strand aan de andere kant van de wereld, zolang je toegang hebt tot je laptop, internet en andere benodigdheden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Werk waar je je het meest geïnspireerd en productief voelt.