Thuiswerken hoe privé en werk gescheiden houden

Werk en privé gescheiden houden: tips voor een goede balans

Het handhaven van een gezonde balans tussen werk en privé is essentieel voor je mentale gezondheid en algehele welzijn. Om deze balans te waarborgen, is het verstandig om een strikte scheiding aan te brengen tussen werkgerelateerde en prive-zaken. In deze blog lees je een aantal adviezen en praktische tips om de balans goed te houden.

Werk en prive scheiden op je computer

Eerste stap in een beter balans is om meerdere gebruikersaccounts aan te maken op je computer: één voor werk en één voor persoonlijk gebruik. Dit helpt om je werkbestanden en applicaties gescheiden te houden van je persoonlijke data.

Fysieke werkzone

Een fysieke scheiding tussen je werkomgeving en je leefruimte is minstens zo belangrijk. Als je geen aparte kamer hebt om in te richten als kantoor, probeer dan een hoek van een kamer te gebruiken en deze in te stellen als jouw werkzone. Gebruik bijvoorbeeld een kamerscherm, boekenkast of zelfs een kleur op de muur voor je werkplek om de scheiding visueel te versterken. Zorg dat je alle werkgerelateerde zaken binnen deze zone houdt. Dit helpt je om mentaal 'naar je werk te gaan' en aan het eind van de dag ook 'naar huis te gaan', ook al is het in dezelfde fysieke ruimte.

Werktijden instellen

Het instellen van vaste werkuren is cruciaal. Wees hierin consistent, zodat je lichaam en geest een routine kunnen ontwikkelen. Communiceer deze uren duidelijk naar je huisgenoten om onderbrekingen te voorkomen.

Praktische tips voor een betere balans

Daarnaast zijn er enkele praktische tips die je kunnen helpen bij het scheiden van werk en privé:
  • Begin en eindig je werkdag met een ritueel. Dit kan zo simpel zijn als het opstarten van je computer en het openen van je werkmail, of het uittrekken van je 'werkkleding'.
  • Zorg voor voldoende ontspanning na het werk door activiteiten die je helpen los te komen van je werkdag, zoals een wandeling, een workout of een hobby.
  • Maak gebruik van technologische hulpmiddelen zoals agenda-apps en takenlijsten om je werkdag te structureren.
  • Zet meldingen van werkgerelateerde apps uit op je telefoon buiten werktijden om niet verleid te worden tot het checken van werkmails of berichten.