De ideale thuiswerkplek

De ideale thuiswerkplek: vind de perfecte ruimte in huis

Thuiswerken heeft de manier waarop we naar werkplekken kijken veranderd. Het creëren van een effectieve werkplek thuis is essentieel geworden. Aptiq.com begrijpt dit en biedt je inzichten om de beste keuze voor uw situatie te maken. Thuiswerken vraagt om een ruimte waar productiviteit en welzijn samenkomen. In deze blogpost beschrijven we de verschillende kamers en geven je tips om deze optimaal in te richten.

Woonkamer: centraal en multifunctioneel

De woonkamer is een dynamische plek waar je met slimme oplossingen een fijne werkplek creëert. Gebruik bijvoorbeeld een roomdivider om een afgebakende werkhoek te maken. Geen kamerscherm of kastje voor handen? Geen nood, je kunt ook een plant gebruiken om de werkruimte af te bakenen. Kies een bureau of werkblad dat bij de stijl van de kamer past en voorzie deze van stijlvolle en ergonomische accessoires die passen in het interieur en toch comfortabel werken. Denk ook aan opbergmogelijkheden om je werkspullen snel op te kunnen bergen als je klaar bent. Voorbeelden zijn een monitor standaard met een ingebouwde lade of elegante ladeblokken die onder het bureau passen. Neem voor een goede werkhouding ook een stoel die je in hoogte kunt aanpassen. Dit hoeft geen kantoorstoel te zijn, maar kan ook een keukenstoel zijn met een leuk kussen.

Slaapkamer: rustgevend en afgescheiden

In de slaapkamer is het belangrijk dat de werkplek niet ten koste gaat van de ontspannen sfeer. Gebruik een klaptafel of een klein bureau dat je eenvoudig kunt wegwerken. Een ergonomische stoel die je kunt verstellen draagt bij aan je houding en kan buiten werktijden als leesstoel dienen. Zorg wel voor goede verlichting, zoals een bureaulamp, waarvan je de licht temperatuur kunt regelen (daglicht tot warm wit) en de hoeveelheid licht. Dit voorkomt vermoeide ogen en kan ook nog voor gezelligheid zorgen in de slaapkamer. Wanneer je een laptop gebruikt in de slaapkamer plaats deze dan op een stijlvolle laptop verhoger en werk met een draadloos toetsenbord en muis. Kies de bureau accessoires in een kleur die past bij de stijl van de slaapkamer.

Zolder: rustig en privé

Een zolderkamer is perfect als rustige werkplek. Voorzie de ruimte van een krachtige internetverbinding. Een verstelbaar zit-sta-bureau kan hier wonderen doen, evenals een comfortabele bureaustoel. Personaliseer de ruimte met planten en kunstwerken om een stimulerende omgeving te creëren en kies voor slimme opbergoplossingen om alles netjes te houden. Met de juiste isolatie en klimaatbeheersing creëert u een rustige en geconcentreerde werkplek. Een zolderkamer is ideaal voor wie ongestoord wil werken. Let op dat het niet te afgelegen voelt, wat kan leiden tot een gevoel van isolatie.

Werkkamer: professioneel en functioneel

Een speciale werkkamer is de ultieme luxe voor thuiswerken. De ruimte moet inspireren en voorzien zijn van alle essentiële accessoires voor een gezonde werkplek. Geef de kamer een kleur die rust geeft en waarbij je je lekker voelt. Een fijne werkkamer inrichten doe je met oog voor detail. Zorg voor een groot bureau met ruimte voor meerdere schermen en accessoires die je werkhouding verbeteren, zoals een bureau onderlegger, een laptop standaard en monitor standaard met lade. Investeer in een in hoogte verstelbare stoel en denk ook aan geluiddempende materialen voor een stille omgeving.

Algemene werkplek tips:

  • Kies voor een plek met voldoende natuurlijk licht en frisse lucht.
  • Minimaliseer afleidingen en zorg voor een opgeruimde omgeving.
  • Denk aan de akoestiek voor online vergaderingen en concentratie.
  • Overweeg de lichtinval; plaats je bureau parallel aan het raam om schittering op je scherm te voorkomen.
  • Geef je bureau en kamer een kleur die bij jouw interieur past.
  • Maak gebruik van stijlvolle en ergonomische werkplek accessoires van bijvoorbeeld Aptiq.
  • Minimaliseer elektronische afleiding door alleen noodzakelijke apparaten op je bureau te hebben.
  • Zorg voor slimme opbergruimtes op of onder het werkblad.
  • Maak je werkplek persoonlijk met items die je motiveren.


Met deze tips en de stijlvolle producten van Aptiq maak je van elke kamer in huis een plek waar je graag wilt en kunt werken.